fredag 31 december 2010

goda kanderade äpplen

Ingredienser (8 portioner)

  • 8 röda äpplen
  • 5 ½ dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 250 g glykos
  • 1 krm ren ättika
  • blompinnar (ej impregnerade)

Tillagning

  1. Spola av äpplena med ljummet vatten och torka dem.
  2. Stick in blompinnarna i äpplena.
  3. Koka strösocker och vatten på svag värme tills sockret löst sig. Rör ej i blandningen.
  4. Skumma av.
  5. Tillsätt glykos och låt koka 15-20 minuter.
  6. Sockret ska bli ljusbrunt och karamelliseras. Detta händer vid över 165 grader. Det kan vara bra att kolla med termometer så man är beredd.
  7. Ta bort kastrullen från värmen och doppa äpplena i sockerblandningen.
  8. Låt svalna.

1 kommentar: