måndag 6 december 2010

Mjuka och fina rabarbermiffins

| Muffins & Mjuka Kakor |

Rabarbermuffins

rabarbermuffins
Mycket goda och enkla rabarbermuffins.

Mycket goda och enkla rabarbermuffins med vanilj och kardemumma.
Timglas Tid: 35 minuter varav 15 minuter i ugnen
Portioner 20 st muffins (normalstora, ej amerikanska)

Ingredienser:

Muffinssmet:

Rabarber:

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Skär upp smöret och lägg i en bunke. Häll på sockret och låt stå framme i rumstemperatur en stund så att smöret blir mjukt.
Sätt ugnen på 200°C. Vispa smör och socker med elvisp till en jämn smet.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa med elvisp ca 5 sek för varje ägg till en fluffig smet.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kardemumma och vispa till en jämn smet, ca 5 sek med elvisp.
Tillsätt vetemjölet och vispa till en jämn smet, ca 5 sek med elvisp.
Skala rabarbern och skär i små bitar, ca 1 cm. Strö över mjölet och om rabarbern är extra syrlig (oftast på försommaren) så kan man även strö på socker och blanda runt så det fastnar på rabarbern. Tar man socker kan det vara lättare att blanda runt i en skål.
Tillsätt rabarbern och blanda ihop med smeten. Använd en sked eller lägsta hastighet på elvispen.
Klicka ut smeten i bakformar.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 15 minuter. Låt svalna under bakhandduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar