Paprikakyckling

Kycklingfilé i paprikasås i detta goda recept
Jättegott recept på en kycklingrätt med smak av paprika



Ingredienser:
- 4 st färska eller tinade kycklingfiléer
- smör att steka i
- salt
- svartpeppar
Paprikasås:
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 1 st gul paprika
- 1 pkt (ca 140 g) bacon
- smör att steka i
- 1 tsk paprikapulver
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 dl vatten
- 2 dl grädde (valfri sort)
- 1 dl vitt matlagningsvin
- 1-2 tsk idealmjöl eller maizena till redning
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör eller annat matfett. Bryn kycklingfiléerna så de får färg, några minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg över på ett fat.Hacka löken. Strimla paprikorna. Skär bacon i små bitar. Stek detta tillsammans. Tillsätt paprikapulver, smulad buljongtärning, vatten, grädde och vin. Låt detta småkoka ca 5-10 min.
Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt allt koka tillsammans under lock ca 15 minuter. Vispa ner idealmjöl eller maizena för att såsen ska bli något tjockare. Låt puttra någon minut. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar