tisdag 7 december 2010

världens godaste pepparkakor

Pepparkakor

Pepparkakor
Mycket goda och fina pepparkakor bakar du med detta recept och lite tålamod.
Baka goda pepparkakor med detta väl beprövade recept. Det är inte svårt, men lite tålamod krävs. Tänk på att göra pepparkaksdegen i god tid.
Timglas Tid: räkna med 5 timmar, tänk på att göra degen minst 1 dygn innan
Portioner ca 300 st

Ingredienser:

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör, socker och sirap till en jämn smet. Använd gärna elvisp när du gör pepparkaksdegen.
Rör sedan ner ingefära, kanel, nejlikor, kardemumma och bikarbonat. Tillsätt sedan vatten och sist mjölet. Använder du inte elvisp - knåda då in mjölet i degen på ett bakbord.
Låt degen ligga i kylskåp minst 1 dygn insvept i folie.

Tag fram en bit i taget av degen och kavla ut den tunn på ett bakbord. Tag ut kakor med mått och lägg på kalla smorda plåtar eller med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader i 4-5 minuter.
Utkavlad pepparkaksdeg Kavla ut pepparkaksdegen tunt och använd pepparkaksformar. Jag har använt ett pepparkaksgrismått.
Plåt med pepparkaksgrisar Lägg pepparkakorna på en smord plåt (eller använd bakplåtspapper) och grädda dem därefter i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar