Vaniljsås

Äkta vaniljsås.
När du ätit denna äkta vaniljsås vill du aldrig mera ha marsansås.



Ingredienser:
- 1 st ägg
- 0,5 dl florsocker
- 2 tsk potatismjöl
- 3 dl mjölk
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker (men det blir mycket godare med vaniljstång)
- 3 dl vispgrädde
Gör så här:
Ta fram en kastrull. Knäck i ägg och tillsätt florsockret. Vispa ägg och florsocker med en handvisp. Vispa ner potatismjöl och mjölk.Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i kastrullen.
Låt koka upp på medelhög värme och sänk värmen när krämen börjar tjockna och vispa hela tiden så det inte bränner fast. När det börjar bubbla så är det klart och ta då direkt av kastrullen från plattan. Ta ur vaniljstången. Låt stå och svalna. Ställ gärna kastrullen i kallt vatten om du har bråttom.
Vispa under tiden grädden. När krämen svalnat ordentligt (ungefär rumstemperatur eller kallare) så blanda ner den vispade grädden. Förvara i kylskåp fram till servering.





tack det är jätte bra recept. jag ska gärna prova den.
SvaraRadera