måndag 6 december 2010

Äkta, god ocg smaskig vaniljsås

Vaniljsås

vaniljsås
Äkta vaniljsås.
När du ätit denna äkta vaniljsås vill du aldrig mera ha marsansås.
Timglas Tid: 1 timme
Portioner 4-6 portioner
glutenfritt Glutenfritt

Ingredienser:

Gör så här:

Ta fram en kastrull. Knäck i ägg och tillsätt florsockret. Vispa ägg och florsocker med en handvisp. Vispa ner potatismjöl och mjölk.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i kastrullen.
Låt koka upp på medelhög värme och sänk värmen när krämen börjar tjockna och vispa hela tiden så det inte bränner fast. När det börjar bubbla så är det klart och ta då direkt av kastrullen från plattan. Ta ur vaniljstången. Låt stå och svalna. Ställ gärna kastrullen i kallt vatten om du har bråttom.
Vispa under tiden grädden. När krämen svalnat ordentligt (ungefär rumstemperatur eller kallare) så blanda ner den vispade grädden. Förvara i kylskåp fram till servering.
vaniljsås steg 1-3 1. Knäck ett ägg och tillsätt florsocker i en kastrull. 2. Vispa med en handvisp. 3. Vispa till en ljusgul smet.
vaniljsås steg 4-6 4. Tillsätt potatismjölet. 5. Vispa till en jämn smet. 6. Vispa ner mjölken.
vaniljsås steg 7-9 7. Gör ett snitt i vaniljstången. 8. Skrapa ur de svarta fröna med en sked. 9. Lägg vaniljstången och de urskrapade fröna i kastrullen.
vaniljsås steg 10-12 10. Koka upp på medelhög värme och sänk värmen när krämen börjar tjockna. Vispa hela tiden så det inte bränner fast. 11. När det börjar bubbla så är det klart och ta då direkt av kastrullen från plattan. Ta ur vaniljstången. Låt stå och svalna. Ställ gärna kastrullen i kallt vatten om du har bråttom. 12. Vispa grädden.
vaniljsås steg 13-15 13. När krämen svalnat ordentligt (ungefär rumstemperatur eller kallare) så blanda ner den vispade grädden. 14. Den färdiga vaniljsåsen. Förvara i kylskåp fram till servering.

1 kommentar: